SAĞLIK Kategorisinde 222 haber bulunmaktadır...

Radyo Kİ’de ‘Göğüs Hastalıları’ Konuşuldu

Seren Alpan ve Mesmi Özer Korkutan’ın dün gerçekleştirdiği ‘Güne Bakış’ programına ‘Göğüs Hastalıkları’ hakkında konuşmak üzere Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Hamdi Ilgazlı konuk oldu.

Göğüs hastalıklarının akciğerleri, bronş yollarını ve nefes yollarında görüldüğünü vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Hamdi Ilgazlı, hastaların hekime öksürük şikâyetiyle geldiklerini, öksürükle birlikte hava yollarının da daralabileceğini ve bu sebeple nefes darlığı hissedilebileceğini belirtti. Göğüs hastalıklarında balgam oluşturabileceğini aktaran Ilgazlı, hastaların solunum hırıltısı ve kanlı tükürme gibi şikâyetlerle hekimlere başvurduklarını ifade etti.

Göğüs hastalıklarının dâhiliye bölümünde bulunduğunu daha sonra da akciğer hastalıklarının alanını kapsadığını açıklayan Prof. Dr. Ilgazlı, cerrahi işlemlerin de göğüs hastalıklarına dâhil olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ilgazlı, bronşitin mevsimimizin hastalığı olduğunu söyleyerek , “Soğuk havalarda bu hastalıkla sık sık karşılaşılıyor ve daha çok çocuklarda görülüyor. Bronşit rahatsızlığının erişkinlerde de rastlanan bir hastalıktır” ifadesini kullandı. Bronşit, bronşların iltihabıdır diyen Ilgaz, “Bronşit genellikle virüslerden oluşur ve nadiren de olsa bakterilerle oluşabilecek hastalıktır. Ayrıca bronşit, bir haftaya kadar uzayabilen sigara kullanımında ise kendiliğinden ya da semptomatik tedaviyle etkisini arttıran bir hastalık olarak kabul ediliyor” dedi.

Kronik bronşit ile akut bronşit arasındaki farklardan bahseden Prof. Dr. Ilgazlı kronik bronşitin uzun sürdüğünü ve geçmeyecek bir hastalık anlamına geldiğini belirtti. Prof. Dr. Ilgazlı, genellikle 40-50 yaşlardan sonra sigara kullananların ve kötü hava koşullarında çalışan insanların kronik bronşit hastalığına yakalandığını ifade etti. Ilgaz, “Sigara içmediği halde kronik bronşitin kadınlarda da görülebiliyor. Akut bronşiti virüslerin neden olduğu çabucak atlatılabilir bir hastalık ve antibiyotiğe gerek durulmaz” dedi.

Akut bronşit hastalığının ateş ve halsizlik durumu ile girip sonrasında oluşabilen bir durum olduğunu açıklayan Prof. Dr. Ilgazlı, hastalığın tedavisinde sigara kullanımının kesinlikle olmaması ve kötü ortamlardan uzaklaşılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Prof. Dr. Ahmet Hamdi Ilgazlı son olarak, ilaçların düzenli olarak kullanılmasının önemli olduğunu belirterek konuşmasını noktaladı.

Daha Fazla Göster 10/12/2013 || 1968

Radyo Kİ’de ‘Gözbebeği İltihabı’ Konuşuldu

Seren Alpan‘ın sunduğu ‘Güne Bakış’ programına ‘Gözbebeği İltihabı’nı konuşmak üzere Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Nurşen Yüksel konuk oldu.

Daha Fazla Göster 07/10/2013 || 2008

Sağlıklı Beslen Uzun Yaşa

Seren Alpan‘ın sunduğu Güne Bakış programına Sağlıklı Beslenme konusunu konuşmak üzere Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Birimi Aile Hekimi bölümünden Uzman Dr. Aylin Gündoğmuş konuk oldu.

Daha Fazla Göster 02/10/2013 || 1983

Güne Bakış'ta

Seren Alpan‘ın sunduğu Güne Bakış programına “Astım” hastalığını konuşmak üzere Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. İlknur Başyiğit hocamız konuk oldu.

Daha Fazla Göster 24/09/2013 || 1894

Radyo Ki’de Astım Hastalığı Konuşuldu

Prof. Dr. Füsun Yıldız astım hastalığını her yaş grubunda görülebileceğine dikkat çekti.

Daha Fazla Göster 15/05/2013 || 1918

Her Damla Kan, Kurtarılan Bir Can

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Kızılay Algısı etkinliği ile kan bağışına dikkat çekiyor.

Daha Fazla Göster 10/05/2013 || 1973

Radyo Ki’ de Çocuklarda Ateş Rahatsızlığı Konuşuldu

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Selim Öncel Radyo Ki’ de çocuklarda ateş rahatsızlığını anlattı.

Daha Fazla Göster 02/05/2013 || 1837

Organ Bağışı Hayat Kurtarır

Tuncay: “Organ bağışı yeni bir hayattır ve aynı zamanda bir sorumluluktur. Herkesin bu sorumluluğunu yerine getirmesi gerekir ve bunun da düşüncede kalmaması sağlanmalıdır”

Daha Fazla Göster 29/03/2013 || 1846

Aspirasyona Dikkat

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp ve İletişim Fakülteleri’nin işbirliğiyle “yabancı cisim aspirasyon” konulu kamu spotu hazırlandı.

Daha Fazla Göster 14/03/2013 || 1869

“Güne Bakış” ta Göz Tedavisinde Lazer Yöntemi Konuşuldu

Prof. Dr. Nurşen Yüksel, “ Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte Lazer Tedavi yöntemi güvenle uygulanıyor” dedi.

Daha Fazla Göster 18/12/2012 || 1991

Güne Bakış’ta Koc-Der Ve Otizm

Kılıçarslan: “Otizm, doğuştan gelen, beynin ve sinir sisteminin farklı yapısından ya da işleyişinden kaynaklanan nörolojik tabanlı bir bozukluktur”

Daha Fazla Göster 04/04/2012 || 1798

Kanser, Radyo Ki’nin Gündeminde

Kanserin sebeplerinden kanserden korunma yöntemlerine kadar birçok konuyu Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Kazım Uygun ile konuştuk.

Daha Fazla Göster 04/04/2012 || 1968

Güne Bakış Çocuk Obezitesine Dikkat Çekti

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Uygulama Radyosu Radyo Ki’de Çocuk Obezitesi Konuşuldu

Daha Fazla Göster 30/03/2012 || 1804

Korkularımızı Nasıl Yeneriz?

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Coşkun, çocukken yaşadığımız olaylardan dolayı kaynaklanan korkuların mantıklı bir açıklaması olmadığını söyledi.

Daha Fazla Göster 23/03/2012 || 1790

Glokom Hastalığı 'Güne Bakış’ta Ele Alındı

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Uygulama Radyosu Radyo Ki’ nin 20 Mart’ta yayınlanan “Güne Bakış” programında glokom konuşuldu.

Daha Fazla Göster 21/03/2012 || 1888

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Türk kızılayının başlattığı kampanya doğrultusunda Kocaeli Üniversitesinde kızılayın Fakültelede kurduğu standlarda öğrenciler kan bağışında bulundu.

Daha Fazla Göster 28/10/2011 || 1768