Batı Karadeniz'e büyük proje

Veli Can Kabuk 06/01/2007 GÜNCEL/ EKONOMİ 2015
Filyos Vadisi yurtiçi ve yurtdışı sanayi şirketlerinin büyük ilgisini çekiyor.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen Belediyede yapılan toplantıda Filyos Projesi'yle yapılması düşünülen sanayi komleksinin oluşumu ve yapılanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Başkan Filyos Vadisi'yle Rus petrol devi Lukoil Şirketi, Nurol-Torunlar Grubu, İtalyan CSB Şirketi, Kibar Holding, ENKA Grubu gibi kuruluşların ilgilendiğini ve bunların arasından Nurol-Torunlar Grubu'nun resmi olarak talepte bulunduğunu söyledi. 15 bin dönümlük arazide liman, tersane, termil santral, çimento fabrikası, demir-çelik ve kimya sanayi gibi 19 tane sanayi kuruluşunun yapılacağı bildirildi.

Çaycuma Belediyesi'nin Filyos Projesi'ni hayata geçirmek için çalışmalara hızla devam ettiğini bu alan için 30 milyon YTL'nin ayrıldığını ve Zonguldak Havayolu'nun yurtiçi ve yırtdışı seferlerine pist onarım ve genişletme çalışmalarından Haziran ayındasonra başlanacağı bildirildi. Son olarak Başkan Mithat Gülşen: 'Filyos Vadisi konum ve yapı olarak çok uygun yapıya sahip. Filyos projesi gerçekleşmesinden sonra ülke ekonomisine ve ülke halkına cok katkıları olacak.' dedi

Türk Lirası Değer Kaybediyor, Sektörler Olumsuz Etkileniyor

Geride bırakmaya hazırlanmadığımız 2017 yılını ele aldığımızda, en çok konuşulan konulardan biri de yükselen döviz kurlarıydı. Türk Lirası’nın, yabancı paralar karşısında değer kaybetmesinin &ccedi...

Daha Fazla Göster 21/12/2017 || 2035