BM: 'Türkiye, Afrika üzerindeki yatırım hacmini arttırmalı'

filiz korkmaz 15/12/2006 GÜNCEL/ EKONOMİ 1807
TASAM ve TİKA'nın katkılarıyla düzenlenen ikinci uluslararası Türk-Afrika Kongresi İstanbul'da gerçekleşti. Kongrede BM, Türkiye'den Afrika üzerindeki yatırım hacmini arttırmasını istedi.

Sahraaltı Afrika Kongresi Türk-Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) ve Türk İşbirliği Kalkınma Dairesi Başkanlığı'nın (TİKA) katkılarıyla İstanbul Grand Cevahir Otel'de yapıldı.

Açılışını TASAM Başkanı Süleyman Şensoy'un yaptığı kongreye TİKA Başkanı Dr. Hakan Fidan, Afrika Birliği Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Elizabeth Tankeu, Büyükelçi-NEPAD Başkan Vekili Olukarede Willoughby, BM Kalkınma Programı-UNDP Türkiye Ofisi Başkanı Dr. Mahmood Ayub, Sudan Uluslararası İşbirliği Başkanı Dr. Al Tigoni Saleh Fedail ve Senegal Devlet Bakanı Abdoulkader Sow ve Devlet Bakanı Beşir Atalay katıldı.

Bu önemli kongreye, Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasret Çomak, Eğitim ve Kalkınma Yardımları adlı oturumun başkanı olarak katıldığı kongrede geçmişten günümüze Afrika, Afrika'daki ekonomi, eğitim, sağlık ile tarım ve tarımın geliştirilmesi hakkında kalkınma yardımları, turizm ve Sahraaltı Afrika ile Türkiye arasındaki ilişkiler üzerinde duruldu. Katılımcılardan BM Kalkınma Programı-UNDP Başkanı Dr. Mahmood Ayub Afrika ve Türkiye arasında dayanışma sağlanarak olumsuzluklar karşısında güç birliğine gidilmesi, Türkiye'nin Afrika üzerine yatırım hacmini arttımasını ve Latin Amerika'nın Afrika'da yaptığı ciddi yatırımların benzerlerini yapmasının gerekli olduğunu söyledi.

Türk Lirası Değer Kaybediyor, Sektörler Olumsuz Etkileniyor

Geride bırakmaya hazırlanmadığımız 2017 yılını ele aldığımızda, en çok konuşulan konulardan biri de yükselen döviz kurlarıydı. Türk Lirası’nın, yabancı paralar karşısında değer kaybetmesinin &ccedi...

Daha Fazla Göster 21/12/2017 || 62

Daha Fazla Göster 10/03/2016 || 733