KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından ‘Bir Kent Bir Mekan’ adlı fotoğraf ve video sergisi düzenleniyor.
Serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, Eğitim Fakültesi Dekanı Elşen Veli, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı İbrahim Şirin, Seka Kağıt Müzesi Eski Daire Başkanı İlhan Özsoy, Seka Kağıt Müzesi Başmüfettişi Naim Kızıltuna, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Serginin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi yaptı. Çiftçi, serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak, güzel bir sergi olmasını temenni etti. Konuşmayı devralan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak da “Büyükşehir adına sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” diyerek sergide emeği geçenlere teşekkür etti. Önemli bir sanayi şehri olarak görülen Kocaeli'de bir serginin açılmasının önemini ve faydasını belirten Özak, “Sanat adına şehrimizde çok fazla malzeme olduğu için aslında Kocaeli bir sanayi kenti değil, sanat kentidir. Kocaeli Üniversitesi ile de yaptığımız ortak çalışmalarda bunları sizlerle paylaşıyoruz. Bu sergi hepimiz için çok önemli. Çünkü dünya aydınlık olsaydı sanat olmazdı." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Oylum Tunçelli’nin yürütücülüğünü yaptığı sergi protokol eşliğinde gezildi. Protokol tarafından kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı.
Amacımız Üniversite İle Sekayı Birleştirmek
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Oylum Tunçelli yaptıkları fotoğraf sergisi için, “Kocaeli bir sanayi kenti ama öğrenciler içeri girip rahatça içerik üretemiyor. Dolayısıyla biz de öğrencilerin bağımsız olarak kendilerini rahat hissedeceği fotoğraflar üretebilmeleri için bir proje yürüttük.” dedi. Projelerine en uygun yerin Seka Kağıt Müzesi olduğunu vurgulayan Tunçelli “Burası sanayinin müzeye dönüştürüldüğü bir model. Kültürlerin etkilendiği bir model olduğu için de çok önemli bir yer. Bunun dönüşüm projesi bizim için inanılmaz keyifli bir gelişim yarattı. Öğrencilerle birlikte bir dönemin yarısını burada çalışarak harcadık. Binlerce fotoğraf çıktı ortaya. Fakat sergide bunların yalnızca 24 tanesi sergilenebildi. Bunları seçerken izleyenlerin bakarken daha keyif alabileceği fotoğraflar olsun istedik.” dedi. Tunçelli son olarak amaçlarının üniversite ile Seka Kağıt Müzesini birleştirmek olduğunun da altını çizdi.
‘Bir Kent Bir Mekan’ adlı fotoğraf sergisi 12-26 Aralık tarihleri arasında ziyarete açık olacak.