Zehra Balkanoğlu 08/03/2013 GÜNCEL/ EKONOMİ 2017
Kocaeli Üniversitesi Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen “11'inci Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresi” açılışı dün gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) öğretim üyeleri Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, Prof. Dr.Ahmet Selamoğlu, Yrd. Doç.Dr. Gülten Dursun ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hasret Çomak, iktisat politikalarının yerinde yapılmasının çok önemli olduğunu, programa katılanların önemli bilgi birikimi sağlayacaklarını belirtti. Prof. Dr. Çomak “Etkinliğin her türlü siyasi, iç siyasi görüşün dışında, objektif ve bilimsel ortamda geçeceğini umuyorum ve diliyorum” dedi.

KOÜ Ekonomi Kulübü danışmanı Yrd. Doç. Dr. Gülten Dursun, başta iktisat öğrencileri olmak üzere diğer sosyal bilimlerinde bu çalışmalardan faydalanabileceğini, programın mesleki dayanışma ve ortam sağlamasını amaçladığını söyledi. Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, etkinliğin organizasyonun tamamının öğrencilere ait olduğunu, ifade ederken Kocaeli’nin önemli Sanayi ve üretim merkezi olduğuna ithalat ve ihracatla da bunun ülke ekonomisine katkı sağladığına vurgu yaptı.

Kocaeli Üniversitesi Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen 3 gün sürecek olan etkinlikte, iktisat ve toplum, iktisadi düşünceler tarihi, iktisat ekolleri, post modern iktisat, kentsel dönüşüm, hayvan hakları yasası, kadın emeği ve kadına yönelik şiddet, Ortadoğu ve Suriye savaş ekonomileri, değişen YÖK yasasıyla akademik ve bilimsel özgürlük gibi konular ele alınacak. Etkinlik 9 Mart’a kadar devam edecek.

Türk Lirası Değer Kaybediyor, Sektörler Olumsuz Etkileniyor

Geride bırakmaya hazırlanmadığımız 2017 yılını ele aldığımızda, en çok konuşulan konulardan biri de yükselen döviz kurlarıydı. Türk Lirası’nın, yabancı paralar karşısında değer kaybetmesinin &ccedi...

Daha Fazla Göster 21/12/2017 || 2034

Daha Fazla Göster 10/03/2016 || 2028