Herkes İçin Kesintisiz Ulaşım

Barış Mutlu 19/10/2011 GÜNCEL/ EKONOMİ 2020
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Renault arasında imzalan işbirliği anlaşması sayesinde daha çevreci daha ekonomik bir ulaşım olanağı yaratılıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Renault arasında, üretimi 2011 sonbaharında başlayacak olan, elektrik motorlu araçlar için işbirliği protokolü imzalandı. Leyla Atakan Kültür Merkezi´nde gerçekleşen törende işbirliği anlaşmasını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,Renault MAIS Genel Müdürü İbrahim Aybar ve Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu imzaladı. Renault MAIS Genel Müdürü İbrahim Aybar imza töreninden önce yapmış olduğu konuşmada; düşünce kalıplarının değiştiği,paradigmaların yeniden yazıldığı çok farklı bir dünyaya adım attığımızı,çevre sorunları nedeniyle otomotiv sektöründe çevreci anlayışın benimsenmesi gerektiğini ve elektrik motorlu araçların Türkiye gibi büyüme hızıyla dünyaya parmak ısırtan bir ülkenin çevreci kimliğine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Başkan Karaosmanoğlu: "Yeni bir değişim,yeni bir atmosfer için atmış olduğumuz bu adımdan dolayı kentimiz ve ülkemiz adına sevinçliyim.Eskiden televizyon ekranlarında imrenerek izlediğimiz bir çok yeniliği şimdi kendi ülkemizde yaşamanın gururunu yaşıyoruz.Bizi böyle yararlı bir teknolojiyle tanıştırdığı için başta Genel Müdürlerimiz olmak üzere tüm Renault grubuna teşekkür ederim.Elektrik motorlu araçlar hava kirliliğini ve gürültüyü önleyerek bize daha sağlıklı bir ortam oluşturcaktır.Ben önümüzdeki 10 yıl içerisinde ülkemizdeki araçların bir çoğunun elektrik motorlu olacağını görür gibiyim.Ayrıca bu gelişmenin sadece şahsi ve ticari araçlarda değil, toplu taşıma araçlarında da kullanılacağına inanıyorum.Biz Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzdeki dönem kiralayacağımız tüm araçları elektrik motorlu olanlardan seçeceğiz ve bu araçları kullanan ilk belediyelerden biri olmanın gururunu yaşayacağız" dedi.

Türk Lirası Değer Kaybediyor, Sektörler Olumsuz Etkileniyor

Geride bırakmaya hazırlanmadığımız 2017 yılını ele aldığımızda, en çok konuşulan konulardan biri de yükselen döviz kurlarıydı. Türk Lirası’nın, yabancı paralar karşısında değer kaybetmesinin &ccedi...

Daha Fazla Göster 21/12/2017 || 2035

Daha Fazla Göster 10/03/2016 || 2028