Kocaeli AB Bilgi Merkezi Açıldı

Özgür Gök 02/06/2011 GÜNCEL/ EKONOMİ 1884
Kocaeli Sanayi Odası bünyesinde Avrupa Birliği’ne hazırlık sürecinde, ilimiz halkının, tüm toplum bireylerinin Avrupa Birliği ile ilgili sorularını yanıtlamak ve toplumu, AB politikaları konusunda aydınlatmak amacıyla, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Kocaeli Sanayi Odası işbirliği ile Kocaeli AB Bilgi Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Kocaeli Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen törene KSO Başkanı Zeytinoğlu, l4 Avrupa ülkesinin temsilcisi ve sanayiciler katıldılar. Toplantıda konuşan AB Ticari Ateşeleri adına temsilci Michele Villani, Kocaeli Sanayi Odası’nda açılacak olan bu Avrupa birliği Bilgi Merkezi’nin 19’ncusu olacağını söyledi. Ticare Ateşe Villani, “ AB Bilgi Merkezi ABİGEM’den farklı bir alanda hizmet verecektir. Bizler bu hizmet alanlarını arttıracağız.” Dedi. Türkiye’nin şu anda seçim sürecinde bulunduğunu sözlerine ekleyen Ticari Ateşe Villanı “Türkiye’nin AB’ye girişi yavaşladı. Şu anda bu kritik bir süreçtedir” dedi.
      Toplantıda konuşan KSO Başkanı Zeytinoğlu, AB Bilgi merkezi’nin AB politikaları hakkında bilgilendirici seminer ve kültürel etkinlikler düzenleyecek Merkez yayınları ile toplumun tüm kesimini bilgilendirmeyi amaçladığını belirterek, “Temennimiz bu proje ile AB ile olan ilişkilerimizin güçlendirilmesi ve toplumumuza fayda sağlamasıdır. AB’den beklentimiz; vizelerin kolaylaştırılması değil, tümüyle kaldırılmasıdır. Türkiye olarak AB üyeliğini önemsiyoruz. Ancak hala tam üyelik aşamasına gelemedik.
     Bunun en büyük nedeninin; nüfusumuz nedeniyle oluşacak yüksek parlementer sayımız olduğunu tahmin ediyoruz. Ayrıca, AB nüfusu içerisinde geçi­mini tarımdan sağlayanların oranı %3'ü bulmaz­ken, Birlik toplam bütçesinin yaklaşık yarısı tarım sübvansi­yonlarına gidiyor. Bununla birlikte, Türkiye’nin AB’nin tarımsal ve bölgesel destekleme bütçesine getireceği düşünülen yüklerin de üyeliğimize set oluşturduğunu görüyoruz.
     Ancak, ülkemizin AB’ne tam üyeliği ile getireceği faydalar ve karşılıklı kazanımları da göz önünde bulundurmak gerekir. Türkiye’nin pazar olanakları, konumu, kültürler arası köprü olması, büyüyen ekonomisi, bölgedeki etkisi ile genç nüfusu; AB’nin ihtiyacı olan dinamizmi getirecek, üyeliğin neden olacağı maliyetleri geride bırakacaktır diye düşünüyoruz”
     KSO’da konuşmaların ardından protokol imzalandı ve AB Bilgi merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Daha Fazla Göster 10/03/2016 || 702

Daha Fazla Göster 26/11/2013 || 2196