İş Hayatında Kadın Mühendis Olmak!

aynur soybelli 02/04/2011 GÜNCEL/ EKONOMİ 1830
Kadın mühendislerin iş hayatında karşılaştığı zorluklar ve sorunların tartışıldığı seminere kız öğrencileirn ilgisi büyüktü.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi´nde öğrenim gören kız öğrenciler  ´Kadın ve Mühendislik´ konulu bir seminer düzenledi. Kadın mühendislerin iş hayatında karşılaştığı sorunların iş hukuku çerçevesinde ele alındığı seminere, Çevre Mühendisliği Odası İstanbul Şube Başkanı Semra Ocak ve Yüksek Makina Mühendisi Zeynep Barçın katıldı.

Seminerde konuşan Semra Ocak, toplumun kadın üzerine yapıştırdığı etiketin bayan mühendisleri iş yaşamında psikolojik bir mücadeleye ittiğini söyledi. Ocak, "Kız öğrenciler, üniversite yıllarında gerek eğitim aldığı sınıflarda gerekse girdiği mesleki ortamlarda azınlıkta kalıyorlar ve bu durumdan da şikayetçiler" şeklinde konuştu. Yüksek Makina Mühendisi Zeynep Barçın  ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bizlere mezun olduktan sonrası toz pembe gösteriliyor. İş hayatında ise kadının gerçekle yüzleşmesi çok zaman almıyor. Güçlü ve farkında bir mühendis olmak için şimdiden yola çıklmalı.´

Daha Fazla Göster 10/03/2016 || 670

Daha Fazla Göster 26/11/2013 || 2164