İşçi işveren elele zirvede

Merve Acar 07/05/2007 GÜNCEL/ EKONOMİ 1836
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği´ne uyum sürecine yönelik olarak Yerel İş Barışı Projesi´ni hazırlayan YERELSEN ve HİZMET-İŞ Sendikaları çalışmalarındaki ilk büyük adımı attı.

Kartepe Green Park Resort Otel’de gerçekleştirilen proje çerçevesinde sosyal diyalog dan iş yeri kazalarına kadar birçok konuda 83 işçi ve işveren temsilcisine eğitim verildi. Eğitime Yerelsen, Hizmet-İş sendikası ve 35 belediyenin işçi ve işveren temsilcilerinin yanı sıra İzgaz, İsu, İZAYDAŞ, Antikkapı ve Belde A.Ş gibi şirketlerin yetkilileri de katıldı.

Eğitim kapsamında İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Müşaviri Mehmet Koçak İşyeri kurullarının yetki ve sorumlulukları, Dr. Ahmet Uzar Meslek Hastalıkları ve Acil Durum Önlemleri, İş Müfettişi Lütfü Alpsoy ise İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı ile İş kazaları ve endüstriyel hijyen konularında katılımcılara bilgi verdi. İşyeri kurullarının yetki ve sorumlulukları ile ilgili işçi ve işveren temsilcilerine bilgi veren İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Müşaviri Mehmet Koçak, sosyal diyaloğun somut olarak hayata geçmesinin iş yeri kurullarının etkin çalışmasına bağlı olduğunu söyledi. Koçak, işyeri kurullarının doğru çalışabilmesi için de, çalışanların bu konudaki mevzuatı iyi bilmesi gerektiğine işaret etti.

Türk Lirası Değer Kaybediyor, Sektörler Olumsuz Etkileniyor

Geride bırakmaya hazırlanmadığımız 2017 yılını ele aldığımızda, en çok konuşulan konulardan biri de yükselen döviz kurlarıydı. Türk Lirası’nın, yabancı paralar karşısında değer kaybetmesinin &ccedi...

Daha Fazla Göster 21/12/2017 || 62

Daha Fazla Göster 10/03/2016 || 733